Ittasan okozott balesetet

2018. 09. 29., szo - 09:03
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi rendőrök egy 35 éves férfivel szemben javasolnak vádemelést.

A 35 éves baki férfi 2018. június 17-én 20 óra 30 perc körül Bocfölde irányából Zalaegerszeg felé közlekedett személyautójával, amikor egy terepjáró előzésébe kezdett. Észlelve egy szembejövő kisbuszt, a férfi fékezett, miközben nekiütközött a terepjárónak, majd összeütközött a kisbusszal is. A terepjáró az út melletti szántásban, míg a személyautó egy buszmegállóban, a kisbusz pedig az árokba csapódva állt meg. A három járműben összesen tizenöten utaztak, a balesetben senki sem sérült meg. A rendőrök a járművezetőkkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely az előzést végrehajtó személyautó vezetőjénél pozitív eredményt mutatott. A férfi elismerte, hogy alkoholt fogyasztott mielőtt elindult autójával, melyet később a szakértői vélemény is megerősített.

 

A zalaegerszegi rendőrök a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábelt loptak, őrizetben vannak

A Békés megyei rendőrök elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.