Ittasan szenvedett balesetet a motoros

2019. 09. 21., szo - 08:14
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a 24 éves zalalövői férfival szemben folytatott nyomozást.

A gyanúsított 2019. április 26-án 19 óra 10 perckor rendszám nélküli Yamaha típusú motorkerékpárral közlekedett Salomvár község külterületén egy földúton a Harkály hegy irányába, amikor a partoldalnak ütközött, és elesett.

A baleset során a motoros nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrök a balesetet követő intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak a 24 éves személlyel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították a férfit. Adatainak ellenőrzése során az is kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, és a motorkerékpár műszaki vizsgájának érvényessége is lejárt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, az elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földkábelt loptak

Két szlovák férfi a munkahelyéről lopott vörösréz kábeleket, amit később értékesíteni akartak. A komáromi rendőrök elfogták és kihallgatták a tetteseket.

 

Négy évtized egy munkahelyen

Negyven év munkaviszony után nyugállományba vonult a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság állományából Csenkeiné Örkényi Eleonóra. A pénzügyi szakember egész életében egy területen dolgozott.

 

Óvodából lopott

A gyanú szerint a tatabányai férfi pénzt lopott egy komáromi intézményből.