Ittasan vezetett

2020. 01. 14., k - 09:11
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A balassagyarmati rendőrök lezárták egy 55 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát. ​

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balassagyarmati alosztálya járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 55 éves cserhátsurányi lakos ellen.

A járőrök 2019. december 23-án 12 óra 20 perckor Herencsényben ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az 55 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A férfit a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, a vezetői engedélyét elvették.

A hatóság tagjai a férfival szemben folytatott eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

Felhívjuk a figyelmet, hogy már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki - észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére. 

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! 

Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.