Ittasan vezetett

2020. 01. 14., k - 09:11
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A balassagyarmati rendőrök lezárták egy 55 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát. ​

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály balassagyarmati alosztálya járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 55 éves cserhátsurányi lakos ellen.

A járőrök 2019. december 23-án 12 óra 20 perckor Herencsényben ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az 55 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A férfit a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, a vezetői engedélyét elvették.

A hatóság tagjai a férfival szemben folytatott eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.

Felhívjuk a figyelmet, hogy már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki - észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére. 

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! 

Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset a 37-es számú főúton

Az újharangodi és a bekecsi elágazás között történt baleset miatt a rendőrök teljes szélességében lezárták az utat.

 

Határsértőket tartóztattak fel Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.