Ittasan vezetett az eltiltás hatálya alatt

2020. 02. 01., szo - 08:29
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány két személyt vett őrizetbe és hat főt fogott el. Hét embert állítottak elő, köztük négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést két esetben hajtottak végre.

A járőrök 2020. január 31-én 14 órakor Veszprémben, a Görgey utcában igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő 68 éves helyi lakost. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. Továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mivel a Veszprémi Járásbíróság 2020. június 24-ig eltiltotta a járművezetéstől, mert ittasan ült volán mögé. Ezt követően a sofőrt elfogták és előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Az ittas vezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

A fenti eseten túl további négy járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt. Velük szemben is büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam