Ivott és vezetett

2019. 01. 07., h - 14:53
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel 30 kilométert akart megtenni egy kunszentmártoni férfi úgy, hogy ittasan vezette az autóját Békés megyében. Szarvasról indult, de Békésszentandráson a rendőrök igazoltatták és büntetőeljárás indult ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2018. november 25-én 1 óra körül, Békésszentandrásról.  A kunszentmártoni férfi Kaszaperre tartott, de útközben Szarvason megállt és bement egy vendéglátóhelyre, ahol találkozott az ismerőseivel. Több pohár sör elfogyasztása után a férfi úgy döntött, mégsem megy el Kaszaperig, hanem Szarvasról hazaindul Kunszentmártonba. A rendőrök azonban már a szomszédos városban, Békésszentandráson leállították, majd mivel a szonda ittasságot jelzett nála, előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra. Büntetőeljárás indult ellene és a rendőrség kezdeményezte a férfi vezetési jogosultságának szüneteltetését, amit a Kunszentmártoni Járási Hivatal a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelt. Az eljárás során kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a férfi ittas állapotban vezetett. A Szarvasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. január 4-én átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.