Kábítószer-fogyasztók rendőrkézen

2019. 10. 10., cs - 07:51
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy nap alatt három férfit fogtak el kábítószer birtoklása miatt megyénkben.

A rendőrök Győr belvárosában igazoltatták egy autó vezetőjét és utasait 2019. október 9-én 17 órakor. Mivel a járművezető ideges viselkedett átvizsgálták a ruházatát és a járművet is. Ennek során a járőrök a gépkocsi bal első ülése alatt, egy műanyag fecskendőben kábítószergyanús kristályos anyagot találtak, amit lefoglaltak. A sofőrt és utasait is elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították őket, ahol a velük szemben alkalmazott drogteszt, a járművet vezető 19 éves téti férfi esetében pozitív értéket mutatott.

Ezt követően a győri járőrök 19 óra 30 perckor a Kodály Zoltán utcában egy 45 éves helybéli lakossal szemben intézkedtek, akinek a lábai között, a talajra ledobva egy fecskendőt találtak, amiben kristályos szerkezetű, kábítószergyanús anyag volt. A férfit elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt többféle kábítószerre is pozitív értéket jelzett.

Ugyanazon a napon a mosonmagyaróvári járőrök közlekedésbiztonsági ellenőrzés alkalmával egy Mazda típusú személyautó vezetőjét igazoltatták 10 óra 20 perckor. Az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedélyét korábban - bódult járművezetés miatt – bevonták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a vezetési jogosultságának szüneteltetését rendelte el. Az intézkedés keretén belül végrehajtott ruházat-, csomag-, és gépjármű-átvizsgálás során a 41 éves feketeerdei férfi nadrágjából egy fecskendő került elő, amiben kábítószergyanús, kristályos szerkezetű anyagmaradvány volt, illetve az autóból egy digitális mérleget is lefoglaltak. A férfit elfogták, előállították a rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott drogteszt az ő esetében is pozitív értéket mutatott amfetaminra és metamfetaminra.

A rendőrök mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.