Kábítószert találtak nála a rendőrök

2021. 07. 30., p - 12:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 22 éves helyi lakos ellen.

A járőrök 2021. július 29-én délután Várpalotán  igazoltattak egy 22 éves helyi autóst. Az intézkedés során megállapították, hogy a nő nem rendelkezik vezetői engedéllyel, illetve ruházatának átvizsgálása során egy tasakban több kábítószergyanús tablettát, illetve egy gázsprayt találtak. Ezután a rendőrök sofőrt elfogták és előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra. A nő gyanúsítottként történő kihallgatásakor elismerte a korábbi, külföldön való kábítószerfogyasztását, melyet az előállításkor alkalmazott gyorsteszt is alátámasztott, ugyanis az THC-ra és kokainra is pozitív értéket mutatott.

Az elkövető ellen – őrizetbe vétele mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés és a közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt pedig szabálysértési eljárás folyik.

A kábítószer fogyasztásának számos káros élettani hatása van. Rövid távú hatások közé sorolható a hangulatingadozás és a depresszió, a helyes ítélőképesség elhomályosítása, illetve az irracionális döntéshozatal. Az egyik legveszélyesebb következménye az erős addiktív tulajdonság, de mint ismeretes, már egyetlen adag elég ahhoz, hogy a rabjává váljon a szerhasználó. Hatására erős eufórikus érzet vagy szorongás alakulhat ki. Mivel befolyásolja a központi idegrendszert, mellékhatása lehet a légzési nehézség, mellkasi fájdalom, álmatlanság, gyors beszéd, szorongás, üldözési mánia.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam