Karácsonyi országos összesítő

2018. 12. 27., cs - 04:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző három nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. december 24-én 0 órától 2018. december 26-án 24 óráig a rendőrök 64 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 4 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 20 súlyos és 40 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 243 személyt fogott el, közülük 57 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 140 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 252 személyt állítottak elő, köztük 108 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 23 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 289 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén az ünnepek alatt a rendőrök 60 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A rendőrök 4 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.