Későn észlelte a jelzést, teherautónak ütközött

2019. 12. 11., sze - 07:06
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Két férfi sérült meg a Sopron térségében történt baleset során.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 84-es számú főút 116+800. kilométerszelvényében, 2019. december 10-én 13 óra 50 perckor. Egy 79 éves olasz férfi közlekedett személygépkocsival Kópháza felől, Sopron irányába. Haladása során az M84-es számú autóút építésénél, az úttestet keresztező teherautók közlekedését segítő jelzőőr " Állj! " jelzését későn észlelte és az intenzív fékezés ellenére járművével egy tehergépjárműnek ütközött, majd az úttestről lesodródott. A baleset következtében az autó vezetője és utasa megsérült, őket a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A további balesetek megelőzése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

  • A késő őszi időjárásra tekintettel, minden esetben az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezessék járműveiket!
  • Csúszóssá teheti az utakat a fákról lehulló levéltömeg, a felhordott sár, a reggeli fagyok és a lecsapódó köd, ezért javasolt a téli gumik használata.
  • Kiemelt figyelmet kell fordítani a sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.