Kétszer is ittasan ült a motorra, vezetői engedély és bukósisak nélkül a szombathelyi férfi – a rendőrök előállították

2020. 05. 13., sze - 07:57
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A szombathelyi rendőrök eljárást indítottak a motorossal szemben.

A járőrök 2020. május 12-én, az esti órákban, egy segédmotor-kerékpárral közlekedő helyi lakost igazoltattak Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában. A rendőrök a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A helyszíni intézkedés során megállapították továbbá, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezik a 44 éves motoros.

Egy órával később a Váci Mihály utcában újra igazoltatták a motorost munkatársaink, aki járművével bukósisak nélkül közlekedett a járdán. Vele szemben a rendőrök ismét alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a férfit további mintavételre előállították. A sofőrrel szemben engedély nélküli vezetés és más szabálysértések, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két kilométeren belül kétszer is bemérték

A szolnoki rendőrök összehangolt sebességmérést hajtottak végre a 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán 2020. szeptember 29-én, amelyben álló helyzetű és menetközben történő sebességmérést kombináltan végeztek.

 

Két határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Újabb határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.