Komárom-Esztergom megyei összesítő

2019. 06. 18., k - 07:08
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök négy személyi sérüléssel járó és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök négy személyt fogtak el és öt főt állítottak elő. Az egyenruhások három ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedésre egy esetben került sor.

A Tatai Rendőrkapitányság járőrei 2019. június 17-én reggel Agostyánban, a Kossuth Lajos utcában ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő tarjáni lakost. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a férfit további intézkedés céljából a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a mérési eredmények alapján a sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, a vezetői engedélyét elvették.

Az oroszlányi rendőrök 2019. június 17-én délután Oroszlányban, a Bánki Donát utcában megállítottak egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért a férfit mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján ellene járművezetés ittas állapotban vétség miatt a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették.   

A dorogi járőrök ugyanezen a napon éjszaka Sárisápon, a Hunyadi János utcában intézkedtek egy ittas sofőrrel szemben. Az iratok ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy a járműve műszaki érvényessége lejárt. A rendőrök az 55 éves férfival szemben ezért szabálysértési, az és ittas vezetés miatt pedig büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét pedig elvették.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.