Komárom-Esztergom megyei összesítő

2020. 04. 26., v - 06:56
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások tíz személyt fogtak el, három főt állítottak elő és öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. április 25. 24 óra közötti időszakban Komárom-Esztergom megyében a rendőrök összesen 316 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével,  744 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 44 szabálysértési feljelentést tettek.

A helyi járőrök Tatabányán állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő nőt 2020. április 25-én hajnalban. Az egyenruhások arra lettek figyelmesek, hogy a sofőr kacsázva közlekedik, ezért vonták intézkedés alá. A járművet vezető 22 éves nő mozgásán és beszédén látszott, hogy ittas állapotban van, ezért alkoholszondát akartak alkalmazni vele szemben, ő azonban azt nem tudta megfújni. A sofőrt előállították mintavételre, ezt követően pedig büntetőeljárást indítottak ellene. Mivel közlekedése során jogosítványát, valamint az autóforgalmi engedélyét nem tartotta magánál, szabálysértési eljárás is indult a nő ellen.

Ugyanezen a napon este a helyi rendőrök Oroszlányban állítottak meg egy Suzuki típusú gépkocsival közlekedő férfit. Az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint azt is, hogy a gépjármű műszaki érvényessége lejárt, nem kötöttek rá kötelező biztosítást, és a forgalomból is ki van vonva. A járművet vezető 35 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett. Előállítását követően a sofőr ellen szabálysértési-és büntetőeljárást indítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.