Komárom-Esztergom megyei összesítő

2020. 05. 04., h - 07:01
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások egy személyt fogtak el, három főt állítottak elő és két ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. május 3. 24 óra közötti időszakban Komárom-Esztergom megyében a rendőrök összesen 482 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével,  1049 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 64  szabálysértési feljelentést tettek.

A helyi járőrök Oroszlányban állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2020. május 3-án reggel. Az egyenruhások ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd a gépkocsit vezető 56 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért előállították a rendőrkapitányságra. A sofőr ellen büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.