Közös figyelem a tanyavilágban

2020. 12. 14., h - 11:20
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen fokozott figyelmet fordítanak a tanyavilágban élőkre Debrecen külterületén.

A Debrecen környéki tanyákon élő emberek személy- és vagyonbiztonsága, továbbá a bűncselekmények megelőzése, visszaszorítása és felderítése érdekében a helyi rendőrök a külterületeken élőkre fokozottan odafigyelnek, rendszeresen és visszatérően járőrszolgálatot teljesítenek. A rendőrök 2020. december 13-án is felkeresték a tanyavilág lakóit. Munkájukat a Debreceni Polgárőr Egyesület munkatársai is segítették.

Az összehangolt ellenőrzés kiemelt célja a külterületek közbiztonságának megőrzése és további javítása mellett az ott lakók közbiztonságérzetének erősítése, a bűnelkövetők kiszűrése, valamint a tanyákon egyedül élő, illetve az idős emberekre történő fokozott odafigyelés. Mindenhol szívesen fogadták a segítő szándékkal érkező látogatókat, beszélgettek az ott élőkkel, tájékozódtak észrevételeikről, problémáikról. A rendszeres látogatások alkalmával az egyenruhások közvetlenül reagálhatnak a külterületeken élők által a közbiztonsággal kapcsolatosan felvetett észrevételekre.     

A rendőrök hasznos tanácsokkal szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében, illetve szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait. Hangsúlyozták, hogy a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében maguk az ingatlantulajdonosok is sokat tehetnek.

A vagyon elleni bűncselekmények többsége kellő odafigyeléssel és óvatossággal megelőzhető! Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számok valamelyikén! A fokozott rendőri odafigyelés a jövőben is folytatódik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.