Lendületben a „Szomszédom a rendőr!” program

2020. 11. 27., p - 17:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Öt évvel ezelőtt indult el a Zuglói Önkormányzat támogatásával a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. és a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság által életre hívott "Szomszédom a rendőr!" elnevezésű közös rendészeti projekt.

A programban részt vevő körzeti megbízottakat és az őket képzéssel, felszereléssel, modern elektronikai eszközökkel azóta is támogató ZKNP-t az a cél vezérelte, hogy a városrész lakói és a helyi rendőrök között a bizalomra és biztonságra épülő személyes kapcsolat alakuljon ki. 

A ZKNP az elmúlt évek során számos eszközzel, többek között kerékpárokkal, gépjárművekkel, mobiltelefonokkal, rendszámfelismerő készülékkel, defibrillátorral támogatta a körzeti megbízottak munkáját, és ez a jövőben is így marad. – A járvány egészen új helyzetet teremtett, de mindent megteszünk azért, hogy a közösségi rendészeti modellnek megfelelően a körzeti megbízottak, a zuglói lakosságot segítve, minél pontosabb információval lássák el őket a kialakult veszélyhelyzettel kapcsolatban. A "Szomszédom a rendőr!" program mindig is a szoros kapcsolattartáson, valamint a segítő hozzáálláson alapult, és dr. Czirják Róbert XIV. kerületi új rendőrkapitány érkezésével ez a kiváló partneri viszony tovább erősödik – közölte Kovács-Csincsák László, a ZKNP ügyvezetője. 

Dr. Czirják Róbert rendőr alezredes korábbi, Zuglóban töltött évei alatt maga is aktív részese volt a "Szomszédom a rendőr!" program elindításának és megszervezésének. Most szervezeti, személyi frissítéssel az aktuális közbiztonsági helyzethez, a zuglóiak jelenlegi igényeihez igazodva további lendületet akar adni a hazai és a nemzetközi szakmai körökben nagy elismerést kiváltó, európai díjat elnyerő rendészeti program kiterjesztésének.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam