Lezárt akta: csalni akart a pénztárnál az 51 éves férfi, de lebukott

2020. 08. 12., sze - 12:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A helyi férfi 2020. augusztus 7-én délután egy pápai áruházban a táskájába különböző termékeket pakolt ötezer forintot meghaladó értékben, majd az üzlet zöldség osztályán vásárolt, ahol a korábban lemért termékekhez továbbiakat rakott. Ezután az önkiszolgáló pénztárhoz ment, ahol a valótlan, alacsonyabb árat tartalmazó vonalkódot olvastatta be, a táskájába pakolt termékeket pedig ki sem fizette.

A biztonsági őr ezt észlelte, és az áruházból való távozáskor blokk ellenőrzést tartott, majd értesítette a rendőrséget. A járőrök a pápai férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a pápai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két külföldi férfi Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

A járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az tiszadorogmai férfihez, aki végzetes lépésre szánta el magát a családi házuk udvarán.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.