Lezárt akta – Elfutott a női táskával

2021. 10. 18., h - 09:58
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A jogsértő a szolnoki vasútállomáson kifigyelte az egyedül hazafelé tartó nőt, akinek táskáját kiemelte a bevásárló szatyrából és azzal elfutott.

A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást egy kőteleki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a jogsértő a szolnoki vasútállomás aluljárójában 2021. május 7-én a koraesti órákban figyelt fel egy nőre, aki a kezében egy vászonszatyrot tartott, aminek tetejére egy kék színű női táska volt helyezve. A férfi a nő után ment és annak háta mögött, a szatyorból kihúzta a női kistáskát, majd azzal elfutott. Az eltulajdonított táskában mobiltelefonok, személyes okmányok, bankkártyák és némi készpénz volt.

Az egyenruhások a bejelentést követően néhány órán belül azonosították, majd elfogták és előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves férfit, aki éjfélkor már a nyomozók asztalánál vallott cselekményéről. A terhelt semmit nem tagadott, elmondta, hogy hová rejtette a női táskát, azt is, hogy a pénztárcából kivette a pénzt és a tárcát egy kukába dobta. A rendőrök valóban megtalálták egy bokor aljában az értékekkel teli táskát, amiből csak a készpénz hiányzott. A nyomozók a férfinél ruházat-átvizsgálás során megtalálták az eltulajdonított összeget.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozói a napokban vádemelési javaslattal adták át a bűnügy iratait a Szolnoki Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.