Lezárt akta: idős férfitől csalt ki pénzt

2020. 05. 23., szo - 07:27
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli nővel szemben, aki több mint két és fél millió forintot csalt ki egy férfitől Szentesen.

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves nő 2019 februárjában ismerkedett meg az idős sértettel. Többször beszélgettek, ennek során a gyanúsított először orvosi kezelésre kért pénzt. Később azt állította, hogy 50 millió forintot örökölt, amit csak úgy tud felvenni, ha különböző összegű illetékeket fizet be. Ehhez kérte a sértett segítségét, aki több részletben csaknem 2,6 millió forintot adott át neki.
A rendőrségre 2019. április 30-án a férfi egyik hozzátartozója tett bejelentést, akinek gyanús lett a pénzmozgás. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt. Ellene csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
A Szentesi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.