Lezárt ügy: Állatkínzás miatt folyt büntetőeljárás a férfi ellen

2021. 10. 15., p - 17:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 63 éves lesencetomaji férfi ellen folytatott büntetőeljárást.

Lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. május 29-én az esti órákban arról, hogy Lesencetomajon egy kutyát, a nyakára hurkolt kötéllel vonszolt egy férfi.

A kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen látókörükbe került egy 63 éves helyi férfi, akit lakcímén vontak intézkedés alá. A férfi a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a kutyája aznap elszökött, és miután megtalálta, kötelet tett a nyakára, majd azzal húzta haza.

A járőrök az intézkedés során egy elpusztult ebet találtak. A 63 éves férfit a rendőrök elfogták, a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, melyben a beszerzett szakértői vélemény alátámasztotta, hogy az állat elpusztulását a kötél által történő szorítás, illetve fulladás okozta. 

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Állatkínzást követ el az, aki gerinces állatot indokolatlanul bánt vagy olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.

 

Román embercsempészek rendőrkézen

A járőrök az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén ellenőriztek egy gépkocsit, amiben több mint egy tucat migráns tartózkodott.

 

26-an feltartóztatva

A rendőrök egy zárt furgonban találták meg a migránsokat, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről.