Lezárt vizsgálat: Félrevezette az ügyintézőt

2019. 08. 20., k - 11:56
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Valótlan bejelentéssel próbált jogosítványt szerezni egy mosonmagyaróvári férfi.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal feljelentése alapján indult eljárás egy mosonmagyaróvári férfi ellen, aki 2019. március 21-én, a csornai okmányiroda hivatali helyiségében rögzített okiratban úgy nyilatkozott, hogy vezetői engedélyét Ausztriában elvesztette, ezért újat szeretne igényelni. Azonban a hatósági eljárás során megállapítást nyert, hogy jogosítványát valójában az osztrák rendőrök vették el korábban.

Mivel a hamis állítással a 39 éves férfi hozzájárult, hogy valótlan adatot, tényt foglaljanak közokiratba, a csornai nyomozók őt közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Csornai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.