Lezárt vizsgálat: Félrevezette az ügyintézőt

2019. 08. 20., k - 11:56
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Valótlan bejelentéssel próbált jogosítványt szerezni egy mosonmagyaróvári férfi.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal feljelentése alapján indult eljárás egy mosonmagyaróvári férfi ellen, aki 2019. március 21-én, a csornai okmányiroda hivatali helyiségében rögzített okiratban úgy nyilatkozott, hogy vezetői engedélyét Ausztriában elvesztette, ezért újat szeretne igényelni. Azonban a hatósági eljárás során megállapítást nyert, hogy jogosítványát valójában az osztrák rendőrök vették el korábban.

Mivel a hamis állítással a 39 éves férfi hozzájárult, hogy valótlan adatot, tényt foglaljanak közokiratba, a csornai nyomozók őt közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Csornai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrök elfogták a tolvajt

A kunszentmiklósi nyomozók őrizetbe vették a 17 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A vásárosnaményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

A kerítés állította meg

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 29 éves derecskei lakos ellen.