Lezárt vizsgálat: Ököllel megütötte

2019. 08. 06., k - 06:52
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Súlyos testi sértés kísérlete miatt kell felelnie a soproni munkásszállón verekedő férfinak.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2018. július 14-én 19 óra körül, hogy egy soproni munkásszállón, előzetes szóváltást követően egy férfi megütötte az egyik ott lakót.

A kiérkező járőröknek a bántalmazott férfi elmondta, hogy aznap délelőtt a kollégája összeveszett a munkavégzés minősége miatt egy brigáddal. Ezt követően érkezett a szállóra a vitában érintett román állampolgárságú férfi, négy-öt társával együtt. Az ajtót nyitó sértettet szidalmazta, és egy alkalommal, ököllel fejen ütötte. Ezt követően egy kést is elővett a támadó, és továbbfenyegetőzött, majd amikor a bántalmazott férfi szobatársai megjelentek, társaival együtt a helyszínről elment.

A Soproni Rendőrkapitányság körözést adott ki a verekedő férfival szemben, akit végül 2019. május 1-én a Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen fogtak el a rendőrök. A 34 éves férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bántalmazó a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Soproni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a Soproni Járási Ügyészségnek a napokban átadta.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.