Lezárult: Ittasan és bódultan vezetett

2019. 12. 11., sze - 15:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 37 éves helyi férfival szemben folytattak.

Az eljárás adatai szerint Tapolcán igazoltatták 2019. augusztus 12-én 19 óra előtt a 37 éves helyi gépjárművezetőt, aki egy kapualjba behajtva nem vette észre a behajtásgátló eszközt, és járművének elejével fennakadt azon. A kiérkező járőrök az intézkedés során a férfival szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredményt mutatott. A férfit a rendőrök elfogták és előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra további mintavétel céljából, valamint gyanúsítottként kihallgatták.

A vizsgálat során bevont szakértő megállapította, hogy a 37 éves férfi szervezetében az alkohol mellett bódító hatású gyógyszer fogyasztásából származó vegyület is megtalálható volt.

A sofőr ellen ittas állapotban elkövetett és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.