Lezárult: Ittasan és bódultan vezetett

2019. 12. 11., sze - 15:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 37 éves helyi férfival szemben folytattak.

Az eljárás adatai szerint Tapolcán igazoltatták 2019. augusztus 12-én 19 óra előtt a 37 éves helyi gépjárművezetőt, aki egy kapualjba behajtva nem vette észre a behajtásgátló eszközt, és járművének elejével fennakadt azon. A kiérkező járőrök az intézkedés során a férfival szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredményt mutatott. A férfit a rendőrök elfogták és előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra további mintavétel céljából, valamint gyanúsítottként kihallgatták.

A vizsgálat során bevont szakértő megállapította, hogy a 37 éves férfi szervezetében az alkohol mellett bódító hatású gyógyszer fogyasztásából származó vegyület is megtalálható volt.

A sofőr ellen ittas állapotban elkövetett és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.