Megpróbálta félrevezetni a lenti rendőröket a járművezetéstől eltiltott férfi

2020. 11. 30., h - 08:22
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Balesetet szenvedett, majd azt mondta, hogy nincs meg az autója.

Egy férfi tett bejelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 27-én 22 óra körül, hogy unokatestvérének Renault típusú személyautóját ismeretlenek ellopták egy pákai ház udvaráról. A bejelentést követően a Lenti Rendőrkapitányság munkatársai szemlét tartottak, a járművet pedig Lispeszentadorján külterületén egy szántásban felborulva megtalálták. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, melynek során gyanú merült fel arra, hogy az autóval annak tulajdonosa szenvedett balesetet, majd kitalálta, hogy ismeretlenek ellopták az udvarából a gépkocsit. Ezt a férfi az elétárt bizonyítékok alapján végül elismerte.  A rendőrök megállapították, hogy a 25 éves pákai férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a vezetéstől is eltiltás hatálya alatt állt a baleset időpontjában.

A lenti rendőrök az ügyben hatóság félrevezetése miatt büntetőeljárást indítottak, a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.