Megromlott kapcsolatokból bűncselekmény

2020. 01. 23., cs - 14:29
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy békéscsabai férfi volt élettársa házában rongált, egy csökmői férfi pedig zaklatta a tőle válófélben lévő feleségét. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.

Rongálás és zaklatás vétségek miatt indult nyomozások iratait továbbította a rendőrség a napokban az ügyészségre. Mindkét esetben magánéleti problémák, megromlott kapcsolatok vezettek bűncselekményhez. Egy békéscsabai férfi 2019 februárjában két egymást követő napon megjelent volt élettársa házánál. Először a hátsó ajtón ment be úgy, hogy berúgta azt. Volt élettársával összevesztek, a férfi összetörte a nő mobiltelefonját, majd ököllel ütött egy ajtót, amiről letört a szegőléc. Másnap szintén egy ajtót rongált meg. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 37 éves férfi ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Egy másik férfit zaklatás bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Szeghalmi Rendőrkapitányság, mert fenyegette a tőle válófélben lévő feleségét. A csökmői férfi 2019 utolsó két hónapjában küldött olyan üzeneteket a nőnek, amelyekben arról írt, hogy el fogja vágni a torkát, meg fogja verni. A férfi a kihallgatásán elmondta, hogy amit leírt, nem gondolta komolyan, csak megharagudott a nőre, mert amíg ő börtönben volt, megismerkedett egy másik férfival.

Az ügyek vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányságok a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az előbbi eljárás iratait 2020. január 20-án, illetve az utóbbi bűnügy iratait 2020. január 22-én továbbították az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.

 

Lezárt akta: letörte a sorompó rúdját

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt folyt büntetőeljárás egy 44 éves kardoskúti férfi ellen, az Ajkai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.