Német autó, francia rendszám

2020. 05. 20., sze - 12:35
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Talált francia rendszámot tett fel egy férfi egy német honosságú személygépkocsira. A rendőrök Orosházán ellenőrizték és büntetőfeljelentést tettek ellene. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Orosházán, 2019. szeptember 14-én igazoltattak a rendőrök egy személyautó-vezetőt. A férfi és az autó ellenőrzése közben megállapították, hogy a német honosságú személyautóra egy francia rendszámot raktak fel. A férfi elmondta, hogy Németországban, Frankfurt közelében vette az autót. A hatósági jelzést abban a kereskedésben, a földön találta, ahol az autót vásárolta. Tisztában volt azzal, hogy amit csinál, szabálytalan, mégis feltette a talált rendszámot a gépkocsira, hogy haza tudjon jönni vele Magyarországra. Az Orosházi Rendőrkapitányság a férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt eljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait a napokban továbbította az ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálát várták és közben meglopták

A belvárosi nyomozók elfogták azt a házaspárt, akik miközben rokonuk kórházban volt, magukhoz vették az idős asszony bankkártyáját, és arról több mint négymillió forintot költöttek.

 

Három szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.