Őrizetbe vették a férfit a Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai

2021. 01. 24., v - 08:37
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, a tulajdonos engedélye nélkül vezette a gépjárművet.

Sitke belterületén intézkedtek a járőrök 2021. január 23-án azzal a sárvári férfival szemben, aki az általa vezetett személygépkocsival árokba hajtott. Felmerült a gyanú, hogy a férfi alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, ezért őt mintavétel céljából előállították. Munkatársaink továbbá megállapították, hogy a sofőrt a Szombathelyi Járásbíróság eltiltotta a közúti járművezetéstől, illetve a 29 éves férfi sem a gépjármű tulajdonjogát, sem annak jogszerű használatát igazolni nem tudta. A Sárvári Rendőrkapitányságon vele szemben – őrizetbe vétele mellett – járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint jármű önkényes elvétele elkövetése miatt pedig büntetőeljárás indult.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.