Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 23., szo - 01:14
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 22-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 316 határsértőt tartóztattak fel és 182 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 71 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Gara, Bácsbokod, Dunafalva, Mátételke, Vaskút, Tataháza, Tompa, Csávoly, Petőfiszállás, Hóduna és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 39 esetben összesen 164 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom, Szeged, Ásotthalom, Újszentiván, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Ferencszállás és Kübekháza közigazgatási területén.

Fejér megyében a járőrök 2 esetben összesen 31 határsértőt tartóztattak fel Lovasberény és Székesfehérvár közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 18 határsértőt tartóztattak fel Győr közigazgatási területén.

Pest megyében 1 esetben 16 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén, Budapesten 2 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel.

Tolna megyében 1 esetben 3 határsértőt tartóztattak fel Szekszárd közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 1 esetben 7 határsértőt tartóztattak fel Komárom közigazgatási területén.

Vas megyében 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel Nemescsó közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, török, pakisztáni, indiai, iráni, algériai, tunéziai, líbiai szomáliai és eritreai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 21 esetben összesen 182 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 9 esetben 83 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 99 főt. 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 4 embert fogtak el, 2 esetben közokirat-hamisítás, 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.