Országos összesítő

2018. 08. 15., sze - 05:25
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

2018. augusztus 14-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 63 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 halálos kimenetelű balesetben 2 ember életét vesztette,16 súlyos és 45 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 134 személyt fogott el, közülük 30 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 75 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 217 személyt állítottak elő, köztük 97 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 13 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 103 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 3 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. További 2 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indítottak büntetőeljárást.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.