Országos összesítő

2019. 09. 17., k - 04:49
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

2019. szeptember 16-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 56 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 személy vesztette életét, 11 súlyos és 44 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 189 személyt fogott el, közülük 44 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 102 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 179 személyt állítottak elő, köztük 94 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 23 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 98 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 39 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 5 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 9 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 3 fő ellen embercsempészés miatt és 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.