Országos összesítő

2020. 02. 15., szo - 05:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. február 14-én 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 36 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 ember vesztette életét 9 súlyos és 26 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 182 személyt fogott el, közülük 32 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 96 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 185 személyt állítottak elő, köztük 98 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 15 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 96 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 60 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 2 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 5 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és a katonák, további 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Őrizetben a cserbenhagyó

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magárahagyott egy motorost Csengele közelében.