Országos összesítő

2020. 02. 21., p - 02:53
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

2020. február 20-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 súlyos és 23 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 240 személyt fogott el, közülük 56 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 122 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 238 személyt állítottak elő, köztük 122 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 6 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 88 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 60 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 2 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 6 fő határsértőt fogtak el, 2 személy ellen közokirat-hamisítás, 1 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.