Országos összesítő

2020. 02. 22., szo - 05:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. február 21-én 0 és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 38 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 személy vesztette életét 6 súlyos és 31 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 219 személyt fogott el, közülük 47 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 91 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 203 személyt állítottak elő, köztük 122 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 17 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 83 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 98 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 10 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 23 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és a katonák, további 5 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.