Országos összesítő

2020. 06. 03., sze - 04:43
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. június 2-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 41 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 2 személy vesztette életét, 14 súlyos és 25 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 176 személyt fogott el, közülük 39 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 107 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 201 személyt állítottak elő, köztük 118 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 6 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 119 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 88 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 17 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. 2 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Kormányrendeletben meghatározottak megszegése miatt 2020. május 4. 0 óra és június 2. 24 óra között a rendőrök országszerte összesen 702 alkalommal alkalmaztak figyelmeztetést, 177 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 211 szabálysértési feljelentést tettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyakorlaton a rendőrkutyák

Szolgálati kutyás képzést tartottak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. július 15-én, a Velencei-tó partján.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.