Országos összesítő

2020. 06. 05., p - 00:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. június 4-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 11 súlyos és 17 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 215 személyt fogott el, közülük 48 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 116 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 210 személyt állítottak elő, köztük 128 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 8 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 115 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 124 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 19 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon és további 6 fő határsértőt fogtak el.

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Kormányrendeletben meghatározottak megszegése miatt 2020. május 4. 0 óra és június 4. 24 óra között a rendőrök országszerte összesen 710 alkalommal alkalmaztak figyelmeztetést, 178 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 214 szabálysértési feljelentést tettek.

 

 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.

 

Rugalmas reagálás

Az idei turizmus más lesz, mint ahogy azt a korábbi esztendőkben megszoktuk, csendesebbnek ígérkezik, de a fővárosi zsaruk hasonlóképpen felkészültek. Kapacitásaik hatékony kihasználásával szolgálják a Budapestre látogató hazai és külföldi turistákat.