Országos összesítő

2020. 08. 02., v - 04:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző nap eseményei számokban.

Magyarország területén a 2020. augusztus 1-jén a 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 59 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 2 személy vesztette életét, 23 súlyos és 34 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 205 személyt fogott el, közülük 18 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 149 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 197 személyt állítottak elő, köztük 102 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 7 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 125 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 40 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 21 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 13 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.