Országos összesítő

2020. 09. 20., v - 02:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. szeptember 19-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 45 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből két halálos kimenetelű közlekedési balesetben két személy vesztette életét, 13 súlyos és 30 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 139 személyt fogott el, közülük 17 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 89 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 177 személyt állítottak elő, köztük 72 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 7 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 114 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 97 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 13 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. 

Hazánk területén 14 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, 4 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.