Országos összesítő

2020. 10. 22., cs - 04:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Magyarország területén a 2020. október 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 42 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 15 súlyos és 27 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 180 személyt fogott el, közülük 48 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 88 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 188 személyt állítottak elő, köztük 106 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 9 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 67 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és a katonák 144 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 78 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. 

Hazánk területén 6 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, 1 személy ellen embercsempészés, 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

 

Bódult lehetett a sofőr

A szekszárdi járőrök az úton bizonytalanul haladó autós ellenőrzéskor kábítószergyanús anyagot is találtak. A 20 éves velencei férfit előállították.