Országos összesítő

2021. 03. 06., szo - 04:19
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2021. március 5-én 0 órától 24 óráig a rendőrök 30 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 8 baleset súlyos és 22 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 252 személyt fogott el, közülük 44 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 148 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 175 személyt állítottak elő, köztük 97 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 4 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 82 esetben történt.

Magyarország területén ezen a napon a rendőrök és katonák 125 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 101 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 5 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 3 fő ellen embercsempészés miatt és 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.