Ráfázott a motoros

2022. 01. 14., p - 08:24
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei Heves megyében.

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök 2022. január 13-án 18 óra 50 perckor ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit Bélapátfalván.

Az intézkedéskor kiderült, hogy a járművön található hatósági jelzés egy másik autóhoz tartozik. A 29 éves sajószögedi férfit a rendőrök előállították a rendőrőrsre, ahol ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A füzesabonyi körzeti megbízott rendőr 2022. január 13-án 20 óra 10 perckor a besenyőtelki, Fő úton ellenőrzött egy segédmotor-kerékpárt vezető férfit. A motoros ellenőrzésekor kiderült, hogy a 41 éves sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és az alkoholszondás vizsgálata is pozitív eredménnyel zárult. A besenyőtelki lakost, további mintavétel céljából előállították a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol megerősítették az ittasság gyanúját, ezért büntetőeljárás indult vele szemben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek. A jármű kezelésében, a veszélyek észlelésében, valamint azok elhárításának képességében is kedvezőtlen változások következnek be, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. Jelentős kockázatot jelent az is, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem akár utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas gépjárművezetőkkel szemben.

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A járőrök két albán férfit fogtak el Kópháza térségében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak jelzését követően, akik hét illegális migránst akartak Ausztriába szállítani.