Rendőrségi hírek Fejér megyéből

2020. 05. 24., v - 07:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Biztonsági intézkedés Rácalmáson, valamint balesetet okozó, ittas kerékpárossal és gépjárművezetővel szembeni intézkedések Seregélyesen és Szabadbattyánban.

Zavartan viselkedő nőre figyeltek fel a rendőrök 2020. május 23-án kora hajnalban, Rácalmáson, egy parkolóban. A 26 éves nagyecsedi lakoshoz az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében mentőt hívtak. A nőt a mentőszolgálat munkatársai  kórházba szállították.

Két helyen is ittasan balesetet okozó járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök 2020. május 23-án délelőtt. Először 8 óra 30 perckor Seregélyesen, a Fő utcában ellenőriztek egy kerékpárral közlekedő 56 éves helyi lakost, aki ittasságából kifolyólag nekiütközött egy parkoló gépkocsinak. Ezután 10 óra 35 perckor Szabadbattyánban, az Ezerjó dűlőben egy 46 éves autós elsőbbségadás elmulasztása miatt okozott anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetet. A sofőrnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, majd a további légalkoholmérések is igazolták az ittas járművezetés gyanúját. A járőrök a kerékpárossal szemben szabálysértési feljelentést, a gépjárművezetővel szemben pedig büntető feljelentést tettek, a vezetői engedélyét pedig elvették.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a szeszes italok és a bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatás alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmaga, de mások életét is veszélyezteti!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.