Vaddal ütközött

2020. 01. 13., h - 11:03
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Szarvas ugrott a kocsi elé Mosonmagyaróvár és Bezenye között.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 150-ös számú főút 5. kilométerszelvényében, 2020. január 12-én 13 óra 16 perckor. Egy 45 éves cseh állampolgárságú férfi közlekedett egy személygépkocsiból és az ahhoz kapcsolt lakókocsiból álló járműszerelvénnyel Mosonmagyaróvár felől Bezenye irányába, amikor - féktávolságon belül - egy szarvasbika ugrott a jármű jobb oldalának.

1

A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni, a vad ezután még a lakókocsi elejének is nekiütődött, aminek következtében a helyszínen elpusztult. A balesetben személyi sérülés nem történt, annak körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.