Vétlen lövés, könnyű sérülés

2020. 05. 03., v - 07:32
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Dombegyházon balesetet szenvedett egy nő, akinek a férje otthonukban engedély nélkül tartott és alakított át fegyvereket. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Véletlenül elsült, átalakított légpisztoly sebesített meg egy nőt 2019. május 31-én, Dombegyházon. A pisztoly a férjéjé volt, a férfi töltött állapotban hagyta a házuk kamrájában, egy polcon. A nő takarítás közben véletlenül hozzáért, ettől elsült és a lövés eltalálta a nőt. A baleset után tartott házkutatáson a rendőrök a lakóházban és melléképületeiben az átalakított légpisztoly mellett találtak egy szintén átalakított maroklőfegyvert és egy kispuskát, valamint közel száz lőszert. A férfi a fegyverek, lőszerek tartásához szükséges engedéllyel nem rendelkezett. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az 55 éves dombegyházi férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt büntetőeljárást indított. A nő súlyos sérülés gyanújával került kórházba, az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint azonban könnyű sérülést szenvedett. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2020. április 29-én átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyakorlaton a rendőrkutyák

Szolgálati kutyás képzést tartottak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. július 15-én, a Velencei-tó partján.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.