Villanyoszlopnak ütközött

2019. 05. 16., cs - 07:12
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A baleset oka figyelmetlenség volt, a sofőr megsérült.

Közúti közlekedési baleset történt 2019. május 15-én 11 óra 32 perckor, Győrszentivánon.  Haladása során egy gépjármű vezetője az autó kormányát jobbra húzta, ezért az úttestről letért és egy villanyoszlopnak ütközött.

A jelenlegi adatok alapján a gépkocsi utasterében egy nem kellően rögzített kutya is utazott, aki elvonta a sofőr figyelmét a vezetéstől és a hirtelen irányváltás az állat elszabadulásnak következménye volt.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a vezetők figyelmét, hogy a kisállat-szállításra is vonatkoznak a KRESZ szabályai, amelyek nem csak az állat testi épségének megóvását szolgálják, hanem a fent leírtakhoz hasonló balesetek megelőzését is.

A KRESZ a következőt határozza meg rakomány – az állat is ennek számít - szállításáról:

„A rakományt a járművön - annak belsejében, illetőleg rakfelületén - úgy kell elhelyezni, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Gondoskodni kell különösen arról, hogy a rakomány…  úgy legyen rögzítve, hogy el ne csússzék, le ne essék,…”

 

  • Fontos, hogy a szállított állat menet közben ne zavarja a vezetőt, illetve rögzítve legyen egy esetleges komolyabb elmozdulás esetében.
  • Az ölben, a kalaptartón vagy akár az ülésen nem megfelelően utaztatott kisállatok veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát.
  • Magunk és kis kedvencünk védelme érdekében használjunk szállítóboxot, utazó kennelt, illetve olyan eszközt, amely az állatot megfelelően rögzíti.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.