Zala megyei összesítő

2017. 10. 08., v - 08:50
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy halálos kimenetelű, valamint egy súlyos sérüléssel és egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A zalai járőrök tíz főt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértés miatt.

 

Egy zalaegerszegi férfi 2017. október 7-én 16 óra 15 perckor a 7405-ös számú mellékúton Teskánd felől Dobronhegy irányába közlekedett Peugeot 306 típusú személyautójával, amikor egy kanyarban lesodródott az útról, majd egy oszlopnak ütközött, végül a jármű a tetejére borulva állt meg. A biztonsági övét használó sofőr a balesetben nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, míg a biztonsági övet nem használó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

Egy 27 éves helyi férfi 10 óra 15 perckor Nagykanizsán, a Balaton utca melletti járdán futott a Huszti tér irányába, amikor egy gyalogos-átkelőhely után hirtelen irányt változtatva az úttestre lépett. Egy, az úttesten vele azonos irányban közlekedő Suzuki Swift típusú személyautó vezetője már nem tudott megállni és elütötte a gyalogost, aki a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

A szonda egy esetben jelzett alkoholfogyasztást a járművezetőknél 2017. október 7-én Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.