Zala megyei összesítő

2017. 12. 30., szo - 09:05
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 22 éves felsőrajki férfi 2017. december 29-én 16 óra 42 perckor Zalaegerszegen, a Kisfaludy utcán közlekedett Citroen típusú személyautójával a Kossuth utca irányából, amikor az Ady utcai kereszteződéshez ért, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére fékezés nélkül behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy balról érkező Ford típusú gépkocsival. A balesetben a Citroen vezetője könnyű sérülést, míg a Ford vezetője súlyos, két utasa pedig könnyű sérülést szenvedett.

Egy iharosberényi férfi 20 óra 15 perckor Zajkon, a Józsefhegy utcán közlekedett személyautójával Letenye felé, amikor egy kanyarban lesodródott az útról, árokba hajtott, majd járművével egy hídfőnek ütközve állt meg. A balesetben egy utas nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg másik kettő könnyű sérülést szenvedett.

 

A szolgálatban lévő állomány három személyt fogott el, mindhármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök egy főt állítottak elő. Biztonsági intézkedést hat esetben foganatosítottak. Az alkoholszonda három esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.