Zala megyei összesítő

2018. 03. 31., szo - 08:32
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel, valamint egy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 41 éves férfi 2018. március 30-án 11 óra 15 perckor Nagykanizsán, a Virág Benedek utcában közlekedett egy Mercedes típusú személyautóval, amikor a Dózsa György utca kereszteződésénél nem adott elsőbbséget egy Renault Clio típusú gépkocsinak és összeütköztek. A baleset következtében a Renault sofőrje nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Egy 12 éves lány 13 óra 40 perckor Nagykanizsán, a Bagolai soron lévő házuk udvarán egy Opel Meriva típusú személyautóval történő elindulását követően, rutintalansága miatt megijedt és a gázpedálra lépett. A jármű nyitott ajtajával egy fának ütközött és beszorította a gyermek segítségére siető édesanyát az autó és az ajtó közé, ezután egy másik fának is nekiütközött, végül beszakította a garázskaput. A baleset következtében a nő nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.  

A szolgálatban lévő állomány 13 főt fogott el, akik közül nyolc személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 13 személyt állítottak elő, köztük hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést hat esetben foganatosítottak. A szonda három esetben jelzett alkoholfogyasztást az ellenőrzött járművezetőknél 2018. március 30-án Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.