Zala megyei összesítő

2018. 04. 14., szo - 07:51
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy halálos, egy súlyos, kettő könnyű és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2018. április 13-án 20 óra 30 perc körül Letenye belterületén, a Bajcsy-Zsilinszky utca 30. szám előtti útszakaszon. A rendelkezésre álló adatok alapján egy Suzuki Alto típusú személygépkocsi Nagykanizsa felől közlekedett a Pozsonyi utca irányába, amikor – balra kanyarodás közben – összeütközött egy szemből érkező Audi A6 típusú személyautóval. A balesetben a Suzukiban utazó 68 éves férfi és 62 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

 

Egy 30 éves férfi 10 óra 35 perckor Surd felől Nagykanizsa irányába közlekedett Daewo típusú személyautójával, amikor – eddig még tisztázatlan körülmények között – letért az úttestről, járműve az árokfalnak csapódott, majd a tetején átfordulva állt meg. A balesetben a gépkocsi vezetője nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

 

Egy 78 éves férfi 17 óra 10 perckor Nagykanizsán, a Kisrác utcában az Alsótemető utca irányából közlekedett Opel Astra típusú személyautójával, amikor a Nagyrác utca kereszteződésében nekiütközött egy Suzuki Swift típusú gépkocsinak. A balesetben a Suzuki egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

 

Egy helyi férfi 19 óra körül Nagykanizsán, a Fő utcán közlekedett az Eötvös tér irányából a Deák tér felé Lada Niva típusú személyautójával, amikor jobbra kanyarodás közben nekiütközött egy mellette, kerékpársávon haladó biciklisnek. A balesetben a kerékpáros nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatot ellátó állomány három főt fogott el, közülük egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten, kettőt pedig az ellene kiadott kötözés alapján. A zalai járőrök hét személyt állítottak elő, négyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben foganatosítottak. Az alkoholszonda négy esetben jelzett pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.