Zala megyei összesítő

2018. 06. 06., sze - 08:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 58 éves helyi férfi 2018. június 5-én 10 óra 37 perckor Lentiben, a Petőfi Sándor utcában egy kapubejáróból hajtott ki személygépkocsival, amikor nem adott elsőbbséget a kerékpárúton szabályosan közlekedő biciklisnek és összeütköztek. A baleset következtében a kerékpáros férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A 61-es számú főúton, Kaposvár irányából a 7-es számú főút felé közlekedett egy Opel Zafira típusú gépkocsival egy 22 éves nagyatádi fiatalember 18 óra 38 perckor, amikor a 190+150-es kilométerszelvénynél áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben közlekedő tehergépjárműnek. Az ütközés erejétől a teherautó pótkocsija az oldalára dőlt. A baleset következtében a személyautó sofőrje nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány négy főt fogott el, akik közül két személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök öt személyt állítottak elő, biztonsági intézkedést pedig öt esetben foganatosítottak.

A szonda egy esetben jelzett alkoholfogyasztást az ellenőrzött járművezetőknél 2018. június 5-én Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.