Zala megyei összesítő

2018. 07. 11., sze - 08:17
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 39 éves helyi férfi 2018. július 10-én 15 óra 15 perckor Zalaegerszegen, a Landorhegyi úton balra kanyarodott személyautójával, amikor nem vette észre a vele szemben közlekedő motorkerékpárost és összeütköztek. A baleset következtében a motoros nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Nagykanizsán, a Hevesi Sándor utcában a 7-es főút felé közlekedett személyautóval 17 óra 50 perckor egy 48 éves szepetneki nő, amikor figyelmetlensége miatt nem adott elsőbbséget egy tehergépkocsinak és összeütköztek. A baleset során a nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Egy 27 éves helyi nő 18 óra 20 perckor Nagykanizsán, a Petőfi Sándor úton közlekedett Opel típusú autójával a 7-es főút irányába, amikor figyelmetlensége miatt nem adott elsőbbséget egy Citroen típusú jármű sofőrjének és összeütköztek. A baleset következtében az utóbbi gépkocsi vezetője könnyebben sérült.

A szolgálatban lévő állomány hat főt fogott el, akik közül három személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök nyolc személyt állítottak elő, köztük egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést három esetben foganatosítottak.

A szonda két esetben jelzett alkoholfogyasztást az ellenőrzött járművezetőknél 2018. július 10-én Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.