Zala megyei összesítő

2018. 10. 10., sze - 09:09
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos, három könnyű sérüléssel és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Zalaegerszegen, a Gasparich út 21. szám előtt lévő parkolóból kanyarodott ki egy férfi Renault típusú személyautóval 2018. október 9-én 7 óra 50 perckor, amikor eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy, a parkoló gépkocsisort előző motorkerékpárossal. A balesetben a motoros könnyű sérülést szenvedett.

Nagykanizsán, a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekedett egy férfi és utasa 10 óra 50 perckor a Kemping utca irányából a Pivári utca felé Fiat típusú személyautóval, amikor eddig tisztázatlan körülmények között egy betonkerítésnek ütközött. A balesetben egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Nagykanizsán, az Arany János utcában közlekedett egy férfi 14 óra 20 perckor a Sugár utca felé, amikor az utcák kereszteződésénél figyelmen kívül hagyta a jelzőtábla utasításait, behajtott a kereszteződésbe, és összeütközött egy motorkerékpárossal. A balesetben a motoros súlyos sérülést szenvedett.

A 74-es főúton közlekedett Zalaegerszeg irányából Nagykanizsa felé egy nő Volkswagen típusú személyautóval 21 óra 35 perckor, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elrántotta a kormányt és felborult. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány öt személyt fogott el, közülük hármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, közülük négyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az alkoholszonda egy esetben mutatott pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elismerések

A Rendőrség Napja alkalmából több Heves megyei rendőr részesült elismerésben.

 

Sorra vitték el az autókat

Hét rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít az Esztergomi Rendőrkapitányság két férfit.

 

Rendőrnap Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Dóm Látogatóközpontban tartotta 2019. április 23-án a Rendőrnapot, melyen elismeréseket adtak át.

 

Afgán határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Újabb ellenőrzés a belvárosban

A közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folytatódott a Budapesti Rendőr-főkapitányság belvárosi akciósorozata az V., a VI. és a VII. kerületben. A rendőrök úgynevezett kamudrog árusokat is elfogtak.