Zala megyei összesítő

2018. 10. 10., sze - 09:09
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos, három könnyű sérüléssel és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Zalaegerszegen, a Gasparich út 21. szám előtt lévő parkolóból kanyarodott ki egy férfi Renault típusú személyautóval 2018. október 9-én 7 óra 50 perckor, amikor eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy, a parkoló gépkocsisort előző motorkerékpárossal. A balesetben a motoros könnyű sérülést szenvedett.

Nagykanizsán, a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekedett egy férfi és utasa 10 óra 50 perckor a Kemping utca irányából a Pivári utca felé Fiat típusú személyautóval, amikor eddig tisztázatlan körülmények között egy betonkerítésnek ütközött. A balesetben egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Nagykanizsán, az Arany János utcában közlekedett egy férfi 14 óra 20 perckor a Sugár utca felé, amikor az utcák kereszteződésénél figyelmen kívül hagyta a jelzőtábla utasításait, behajtott a kereszteződésbe, és összeütközött egy motorkerékpárossal. A balesetben a motoros súlyos sérülést szenvedett.

A 74-es főúton közlekedett Zalaegerszeg irányából Nagykanizsa felé egy nő Volkswagen típusú személyautóval 21 óra 35 perckor, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elrántotta a kormányt és felborult. A balesetben a sofőr könnyű sérülést szenvedett.

A szolgálatban lévő állomány öt személyt fogott el, közülük hármat bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene érvényben lévő körözés alapján. A zalai járőrök nyolc főt állítottak elő, közülük négyet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az alkoholszonda egy esetben mutatott pozitív értéket az ellenőrzés alá vont járművezetőknél Zala megyében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.